{ 'anonymize_ip': true }); ArtIneke: Tussendoortjes en even 5 jaar terug

Over mij

Mijn foto
Welkom op mijn blog waar ik wat laatste nieuwtjes plaats over handwerken. Soms plaats ik ook berichtjes over vakantie's, waar DH en ik erg van genieten. Wij hebben 2 jongens, de oudste woont op zichzelf, de jongste nog gezellig bij ons.

zondag 14 januari 2018

Tussendoortjes en even 5 jaar terug

Deze week was het een succesvolle en gezellige week, veel gedaan, leuke gesprekken, heerlijk handwerken met lieve Bee-leden.


Het was de week voor onze woensdagochtend bijeenkomst van de Pinksterbloem-groep. Samen met "dubbele" Bee-vriendin aan tafel steekjes gezet, ondertussen luisterend naar wat er allemaal op het programma staat voor dit jaar in onze groep. Wij komen voor het eerst 6 keer in het jaar bij elkaar, waarvan 1 hele dag een workshop te volgen is. Jammer genoeg kan ik dit jaar niet naar de workshop, ben dan weer  op vakantie voor 2 weken. 🌞

Ik had dit quiltje meegenomen en nu ben ik zo vol inspiratie om te quilten, ben zelfs al met 3e blokje bezig.Maar goed, er werd ook gevraagd of we 3 of meer blokken wilden naaien, zodat we gezamenlijk  een mooie grote top konden maken om cadeau te doen! Een makkelijk patroon en dezelfde middag had ik er al 3 af, dus dat smaakte naar meer, best verslavend. De volgende dag toch maar weer 3 erbij gemaakt. Maar wat een ramp, ik ontdekte dat de blokjes van iedere kleur goed waren gesneden, alleen tijdens het naaien week ik ineens af van de kwart inch, zodat "bijna"alles uitgehaald moest worden en opnieuw  achter de naaimachine alles weer in elkaar moest zetten 😱. En nu, alles is netjes hersteld en precies 8,5 inch 💪😜

Zou ik dan toch wat met restjes...?

Het volgende tussendoortje, dat is hexagonnen. Jahaha, ik kan het niet laten, ben echt verslaafd aan hexagonnetjes. Op Facebook volg ik al een poosje de pagina van AnneLiefs, daar kwam een berichtje op om iedere week een kleine opdracht te maken van Winterse Hexagonnen. Winters, omdat het om witte,grijze en blauwe tinten gaat, met winterse printjes. Nou, die heb ik niet, ben meer van de herfst,  bruin,warm oranje enz. Dus, nu ben ik gewoon restjes aan het gebruiken, geen idee hoe of wat het wordt, we zien het wel 😊
Vorige week het witte bloemetje, deze week de, voor mij, oranje rand er aan.


Afbeeldingsresultaat voor klein cadeautje


Nu komt er ook nog deze week wat kleine tussendoor cadeautjes, voorbereidingen voor als we met vakantie gaan, zodat ik weer wat mensen kan bij maken met iets creatiefs. Maar meer daarover nadat ik ze af heb.

En ik "hoor"jullie bijna denken, waar blijft de update van de Bride and Bloom dan? 
Nou, weinig aan gedaan, maar gisteravond toch weer wat steekjes gezet op de voorbereide steeltjes/ranken, dus dat krijg ik vanmiddag wel af. En dan van de week weer bloemetjes en blaadjes maken om de rand helemaal af te maken.
Kijk, zover ben ik nu 🌻🌷 →→→→

En dan wil ik dit nog even vermelden. Op Facebook kun je iedere dag zien wat je 1 of 2 of nog meer jaren terug geplaatst heb. En dat is deze link (klik er maar eens op) naar mijn verhaal 5 jaar geleden op mijn blog, leuk om na zoveel jaren weer eens te lezen en zien wie er allemaal gereageerd hebben. Sommige reageren nog, anderen niet meer, maar ik geloof dat er  nog altijd wel veel mijn blog lezen. Het gaat over de periode die ik in het buitenland heb gewoond!
Heel hartelijk bedankt voor de trouwe lezers en reacties!

Nou, dit is het voor vandaag, veel tekst, weinig foto's 😆
Afbeeldingsresultaat voor klein sneeuwmannetje
van internet
Liefs, Ineke                                         
22 opmerkingen:

M Blaauw zei

Leuk die restjes aan elkaar, goed idee, jij hebt het met wit gedaan, ik denk dat zwart ook mooi is. Ik ga het misschien wel proberen tzt. gr. Marion.

Hermie zei

wat ben jij ook een bezige bij. leuk dat het ook de hexagonnen maakt. gerrit doet ook mee. zo leuk dat hij zichzelf heeft opgegeven. hij geeft voorraad genoeg dus dat is best handig. Fijne dag en groetjes 😘

Hermie zei

het moest zijn : jij😊

Madammeke Ongeduld zei

mooie vooruitzichten en al zoveel gedaan

Else zei

Wat een leuke projecten komen er hier voorbij! Heel veel plezier met alles. Zwaaizwaai

foekie's fashion zei

Ik lees nog steeds hoor. En vandaag heb je veel leuks geschreven. Je bent lekker bezig gezellig he een bee, ik zit ook op een paar bees, toppie gezellig!

carine zei

heel mooi! heb ook geen echt winterse stofjes , ga restjes verwerken . Straks het randje rond mijn hexie, dan post ik wel een fotootje... jouw kleuren daar hou ik ook van , maar ben al bezig met een hexiequilt vandaar...nog veel succes met de volgende die eraan komen...

BezigeBijMirjam zei

Leuk die verwijzing naar 5 jaar terug. Ik wist toen nog niet van het bestaan van blogs af! En dan die foto's van lang geleden. Grappig! 🤗

Annie Kingma.Bonnema zei

Weer fijn lezen hier, leuke blokjes en hexjes ook.
Had ik ook blokjes niet gelijk genaaid, uithalen dus.
Op FB de herrinneringen is best leuk
Even terug geklikt naar jou post van 5 jaar.
Wist het meteen weer toen ik het las.
Fijne week.
Groetnis Annie

Floor zei

Je bent behoorlijk druk geweest zie ik. Leuke blokjes zijn dat, en niet moeilijk. Leuk om restjes op te maken (die dan toch nooit opraken :-)
Verslaafd aan hexjes.... dat zou ik ook wel willen, maar ik vind het niet leuk om te doen, maar wel mooi als het klaar is.
Nou ja, kijken bij iemand anders is ook leuk toch?
Ik ben ook meer van herfstkleuren dan wintertinten hoor.
Groetjes,
Floor

chevremont zei

wat leuk dat je ook meedoet met de winterse hexjes! leuk hé!

Annelies zei

Je hebt veel gedaan. Leuk die restjesblokken !

Marijke zei

Leuk om even terug in de tijd te lezen... Mooi project om te quilten en handzaam om mee te kunnen nemen...
Fijne dag,
groetjes van Marijke

Knutselpret zei

mooi Ineke en even terug in de tijd is ook wel weer heel erg leuk

Conny's-blog zei

Je bent weer goed bezig hoor...........liefs.Conny

Rosabears zei

Wat heb je weer veel gedaan.
En dan ga ik nu ook nog even terugkijken.
Groetjes Marja

Atelier Ullizee zei

Bedankt voor je reactie op mijn blog! Mooie projecten allemaal!

Yvonne zei

Wat ben je toch met heerlijk veel mooie dingen bezig Ineke!
Leuk ook die terugblik! De jaren vliegen voorbij. In 1980 woonde ik in Spanje en die tijd lijkt soms wel uit een ander leven te komen heb jij dat ook?

Cisca Heiden van der zei

Wat zie ik veel leuke dingen bij jou, je bent lekker bezig! Ik ga straks eens even bij Anneliefs kijken, hexjes blijven altijd leuk, en in jouw kleuren worden ze lekker warm.
Leuk, zo'n kijkje terug in de tijd, leuke foto's en mooi om te zien is de mode van toen. En ook nog zelfgemaakt, dat deed ik ook zoveel vroeger.

Liefs, Cisca

miekequilt zei

Wat is quilten toch fijn. Je kunt zo veel verschillende technieken doen en iedere kleur gebruiken die je wilt. En er over schrijven is ook al zo leuk. Er valt weer veel te genieten bij je, heerlijk!'

Chris zei

Wat de kleur van je hexjes betreft, het lijkt nu toch meer op herfst dan winter!
Mooi wordt dat quiltje, wat een werk joh!
Ik heb je verhaaltje van 5 jaar geleden gelezen. Enig, die oude foto's en herinneringen.
Liefs van mij.

feltfree på Åsly zei

Dat wordt een leuk quilt met de resten.
Je hexjes zijn ook al zo leuk. Je hebt je handen weer volop aan het werk . Leuk hoor